Skip to main content

Pakketips og flyttetips

SORTER

Når man skal flytte er det en god mulighet for å gjennomgå sine ting. Hva skal du beholde, hva kan selges, og hva kan gis vekk? Sorter det gjerne i godt merkede kasser så du enkelt holder oversikten. Og begynn i god tid.

GJEM VIKTIGE DOKUMENTER

Ved større flytteprosjekter kan man noen ganger rote bort viktige papirer. Ta derfor godt vare på de, og gjem de alle på samme sted.

BRUK SOLIDE FLYTTEKASSER

Bruk gode flyttekasser som kan tåle tunge gjenstander. Og følg anvisningen hvordan eskene skal brettes. Pakk de tyngste ting nederst, og merk kassene godt med hva de inneholder.

BESTILL EN FLYTTEBIL I GOD TID

ersom du skal flytte stort, er det en god ide å booke flyttebilen tidlig. Det er veldig ergelig at den ikkje er på plass når alt er pakket og klart.

SKRUER, BESLAG OG SMÅ TING

Små ting som skruer, beslag o.l. kan man legge i mindre poser. Merk posene med hvilke møbler de hører til, og klistre de gjerne fast til de respektive møbler.

SARTE OG SKARPE GJENSTANDER

Glass, porselen, spisse og sarte gjenstander bør pakkes godt inn i f.eks. boblepapir eller annet beskyttende materiale. De bør pakkes for seg, og i godt merkede kasser. Det kan også være en god ide å bruke sammenkrøllet papir i bunnen av kassen, da dette vil virke støtdempende.

PAKKING AV KLÆR

Klær kan man pakke i gjennomsiktige plastsekker. Bruk gjerne en støvsuger til å suge så mye av luften ut av posen som mulig. Det vil gjøre posene langt mindre og enklere å frakte.

ELEKTRISKE APPARATER OG LEDNINGER

Husk å demontere ledninger og kabler fra de elektriske artikler før du skal flytte de. Det kan også være en god ide å ta bilder av hvor ledningene sitter før man demonterer de. Da kan man hurtig montere de igjen.

EN VESKE MED DE VIKTIGSTE TING

Ved større flytteprosjektet er det en god ide å pakke en veske med de essensielle ting man skal bruke til dagen etter flyttingen. Det kan f.eks være toalettsaker, de viktigste klær, mobiltelefon med lader og lignende.

HER KAN DU FINNE HJELP TIL ALT AV TRANSPORT:

FÅ DITT FIRMA SYNLIG PÅ TRANSPORTHJELP: